• Gratis verzending vanaf €25,00
  • contact ons: info@angel-sieraden.nl
  • Gratis verzending vanaf €25,00
  • contact ons: info@angel-sieraden.nl

Maattabel

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: meten is weten!

Omdat iedereen anders is, kun je het beste de maat van je sieraad vooraf goed opmeten. Zo voorkom je teleurstellingen en heen-en weer sturen van sieraden. Hieronder enkele tips voor het opmeten van sieraden, volwassenen en kinderen.

Kinderen onder de drie jaar moeten sieraden altijd onder toezicht dragen. Doe armbandjes en andere sieraden af bij het (druk) spelen, badderen en slapen en gebruik de sieraden vooral tijdens bijzondere gelegenheden.

Opmeten van kinderarmbandje

1. neem een lintje of touwtje

2. hang dat vlak langs het polsje, niet te strak en ook niet los

3. teken de lengte af op het touwtje

4. leg het touwtje nu langs een meetlint voor de exacte maat

voor baby’s tel je er 1 cm bij, kinderen tot 2 jaar 1,5 cm en vanaf 3 jaar ongeveer 2 tot 2,5 cm, je kunt natuurlijk ook een flexibel meetlint gebruiken om op te meten.

Opmeten van kinderketting

Neem een lint, een touwtje of een flexibel meetlint. Meet de gewenste maat voor de ketting (30, 35 of 40 cm) en drapeer dit om de hals van het kindje. Wil je de kinderketting bij bepaalde kleding aandoen? Pas het dan met de kleding aan. Probeer verschillende maten uit, zodat je degene kunt kiezen die het beste en meest comfortabel is voor je kindje.

Hieronder een algemene maattabel

Babyarmbandjes kinderarmbandjes Korte kinderkettingen

0 - 6 mnd 11 cm 2-3 jaar 14 cm tot 3 jaar 30 cm

6 -12 mnd 12 cm 4-5 jaar 15 cm 3-8 jaar 35 cm

12 -24 mnd 13 cm 6-7 jaar 16 cm tiener 40 cm

Volwassenen

Armbandlengte - Hoe bereken ik de lengte van mijn armband?

Hiervoor kunt u het beste een meetlint gebruiken. U meet met het lint de omtrek van uw pols. Dit kunt u het beste doen boven de knokkel vanaf de hand gezien. Hier telt u twee centimeter bij op en dan weet u uw maat.

Bedel-/kralenarmband. De lengte van uw bedel-/kralenarmband is afhankelijk van de hoeveelheid bedels/kralen die er aan de armband zitten. Meet dan met een centimeter uw polsmaat strak op. Tel dan 2 cm bij uw strakke polsmaat op bij 2 tot 3 bedels, bj meer bedels/kralen, tel dan 3 cm bij de strakke polsmaat.

Lederen armband. De lengte van uw lederen armband is gebaseerd op de strakke polsmaat. Hiervoor kunt u het beste een meetlint gebruiken. U meet met het lint de omtrek van uw pols, boven de knokkel vanaf de hand gezien. Kijk nu hoeveel centimeter het is, dit is dan de maat van de armband.

Ketting. Neem een lint, touwtje of flexibel meetlint. Meet de gewenste maat voor de ketting en drapeer dit om de hals. Wilt u de ketting bij bepaalde kleding aandoen?

Meet dan met de kleding aan. Probeer verschillende maten uit, zodat u de maat kunt kiezen die het mooiste valt/past.

Heeft de ketting een hanger, let er op dat deze niet op riemhoogte valt en meet in zithouding.

Diverse kettingen en armbanden hebben een verlengkettinkje. Dit geeft u de mogelijkheid om iets te kunnen variëren in lengte.